Çok güzel hareketler bunlar Film Oluyor

18 Temmuz 2008 Cuma ·


Hepiniz bildiği gibi kısa bir süre önce 6. bölümü yayınlandıktan sonra tatile girmişti çok güzel hareketler bunlar ekibi de bunu fırsat bilip İzmir'e gittiler.

Bir süredir Çeşme'de bir barda sahne almaktadır BKM-Mutfak oyuncuları.Kelebek isimli gazeteye röportaj veren Yılmaz Erdoğan şöyle konuştu; ''Bu oyuncular kendi filmlerini yapmak istiyorlar.Çok kısa bir süre sonra sineme filmi olarak karşınıza çıkacaktır''dedi.

İşte Yılmaz Erdoğan'la röportaj kelebek gazetesine teşekkür ederiz.


''Çok güzel hareketler bunlar''da ki gençler Bkm Oyuncusu mu, yoksa komedi grubu mu?Siz nasıl tanımlıyorsunuz?

Mutfak bir komedi topluluğudur.Biz sistemde ki çarpıklıklara farklı bir bakış açısı ile alaycı bir yorum getirdik.Okulu bitirdiğin zaman çok farklı bilmediğin bir sektörde iş yapıyorsun.Bkm böyle değil bir oyuncumuz deneme çekimlerine çağrıldığına ne yapacağınız bilir.BKM mutfak hayatıma çok şey kattı.30 tane evladım gibi sevdiğim genç var.Çırak öğrenirken üstüne para vermez.
''Çok güzel hareketler Bunlar'' yayınlanmaya başladığından beridir çok mail alıyoruz ''nasıl girebilirim mutfağa'' diye.Bir kriteriniz var mı?

Bizimle çalışmak isteyen herkesle görüşüp konuşuyoruz.Her önümüze geleni de almıyoruz tabi ki.Birinin kefil olması gerekir kesinlik bu torpil değildir.Şu an için yeni bir alım düşüncemiz yok.Gelecek sene belki 15 kişiyi kadroya dahil edebiliriz.

Kefil sizin için neden önemli?

Bizim buraya katılmak isteyenlere bir yarışma yaptığımızı düşünsenize binlerce kişi gelir.Mutfak amatörlere göre bir yer değil buraya ünlü hatta star yapmak isteyen bir kurum.Herkese şans verme durumumuz yok.Dolayısıyla yarışma değil kefil mantığıyla çalışıyoruz.Tabiki isteyen CV gönderebilir.Belki bir gün çağrılırsınız belki hiç bir zaman çağrılmayabilirsiniz.Her iki durumda da darılmaca gücenmece yok.

Şimdi Mutfak, ekrana taşındı... 'Çok Güzel Hareketler Bunlar'ın oluşumundan söz eder misiniz?

- Çocuklar üç yıldır Mutfak’ta zaten sahneye çıkıyordu. Yani yazdıkları skeçleri orada çok özel bir seyircinin karşısında oynuyorlardı, sonra da seyirciye "Nasıl, güzel mi?" diye soruyorlardı. Bu format orada oluştu. Zaten kafamda televizyona bir şey yapmak vardı. Üç yıl bu çocuklara ön hazırlık yaptık. Her gün çalıştık, her gün sahneye skeç koyduk ve seyircinin de cesaretiyle bu projeyi gerçekleştirdik.

'Çok Güzel Hareketler Bunlar'ın isim babası kim?

- Deniz Erdoğan... Şarkıyı da yapan odur.

Program tatile girdi ama 'Çok Güzel Hareketler Bunlar' Çeşme’de bir kulüpte sahneleniyor. Burası bir kamp galiba...

- Aynen öyle. Biz üç yılda biriktirdiğimiz skeçlerle televizyona ancak altı bölüm çekebildik. 70 dakika bir program hazırlamak çok kolay değil. Şimdi yeni yayın dönemine hazırlanmamız gerek. O yüzden de Çeşme’ye geldik. Çocuklar bütün kış boyunca hazırladıkları skeçleri nasıl Mutfak’ta seyirciyle paylaştılarsa, burada da aynı sistem olacak. Çalışacaklar, provalarını yapacaklar, hazırladıklarını yaz boyunca her cuma-pazar CeCe Bar’da seyirciyle paylaşacaklar. Tepkiye bakacaklar, ona göre yollarına devam edecekler. Bütün bir yaz dursalardı, o üreten enerjileri de dururdu.

Güzel bir kampmış burası. Vallahi bu gençler çok şanslılar.

- Gerçekten şanslılar. Hem tatil yapacaklar, hem skeç yazacaklar, hem de bu skeçleri seyirciyle buluşturarak başarılı olup olmadıklarını görecekler. Ben 20 yaşlarındayken böyle bir sistem olsaydı daha çok yol alabilirdim. Alaylı kısımda eğitim buharlaşan bir şeydir. Tamamen kişisel yeteneğiniz vardır. Kendin bakarak öğrenirsin. Ama burada öğretmek için yoğun bir çaba var. Sonuçlarını da aldık. Çok şanslılar ama onlar da bu şansı iyi değerlendiren zeki çocuklar. Hepsi birbirinden yetenekli. Ben bütün çocuklarımın çok başarılı olacağına inanıyorum.

Hepsi çok yetenekli ama kuzeniniz Ersin başka... O çok acayip bir şey Yılmaz Bey...

- Ersin, Mutfak’ta öğrendikleri ile kendisinin taşıdığı özellikleri çok iyi birleştirdi. Acayip avantajları olan biri. Mesela efekt ile şaka yapmayı kimse kimseye öğretemez. Ersin hem adamlığı ile hem de yeteneği ile ciddi bir şekilde ön plana çıktı.

Ersin bir pizzacıda bulaşık yıkıyormuş, sonra sizi arayıp yanınıza gelmiş. BKM’ye nasıl geldiğini anlatır mısınız?

- Bir gün beni teyzem aradı, yani annesi, "Ersin İstanbul’da oğlum, ona sahip çık" dedi. Benim haberim yok. Çok iyi tanıdığım, hatta elime doğmuş bir adamdır ama onun buraya geldiğinden haberim yoktu. Neyse bir gün onu Merter’de bir pizzacıda bulaşıkçılık yaparken buldum. Tabii evden kaçtığı için benden fırça yedi.

Evden mi kaçmış?

- Evet, Hakkari’den kaçıp İstanbul’a gelmiş. Orada kalsa evlenecekti falan, istememiş... Neyse BKM’ye geldi, teknisyen olarak göreve başladı. Bir haftada herkesin maskotu oldu. Sonra bir gün kendisi bana, "Abi bir gün bana şans verirsen denemek istiyorum" dedi. Ben de ona o şansı "Bana Bir Şeyhler Oluyor" oyununda küçük bir rolde oynatarak verdim. Ne dediyse seyirci güldü. Cem Yılmaz orada görüp reklam filminde oynattı. O sırada atölye kuruldu ve atölyeyi tuttu götürüyor şimdi.

Bence yürüyüp gidecek...

- Öyle... Ersin akıllı çocuk, neyin ne olduğunu iyi biliyor. Bir de çok bizden. Sokaktaki insan bayılıyor onun samimiyetine...


Peki Ersin üzerine bir projeniz var mı?

- Ersin üzerine değil de, bu çocukların hepsi kendi filmlerini yapmak istiyor. Hepsi bunun üzerine çalışıyor. Emin olun ki o filmde, Ersin’e hak ettiği bir rol yazacaklardır. Yani "Çok Güzel Hareketler Bunlar" bir sinema filmi olarak da seyircinin karşısına çıkacak. İlk planımız bu. Üzerine çalışıyoruz...

Siz "Vizontele Canavarı"nı çekecektiniz ama ayağınız kırılınca projeyi ertelemek zorunda kalmıştınız. Şimdi de onun yerine "Çok Güzel Hareketler Bunlar"ın sinema filmine mi yoğunlaştınız?

- Evet, "Vizontele Canavarı"nı erteledik çünkü mevsimi geçti. "Çok Güzel Hareketler Bunlar" daha oluşum aşamasında, hemen olacak bir film değil. Benim ertelediğim bir başka hikayem var, eğer onu bitirebilirsem eylül gibi çekmek istiyorum.

Nasıl bir hikaye?

- Romantik komedi diyebiliriz. Nurgül Yeşilçay ile yapacağım bir film bu. Hikaye eylülde geçiyor. Yetiştirebilirsem, bakalım. Yoksa bu sezonu filmsiz geçirme tehlikemiz var.

Ayağınız nasıl, futbol hayatınız bitti mi?

- İyiyim, futbol hayatım bitmedi ama azaldı.

Benden izinsiz başka projede yer almaları ihraç sebebidir

Bu çocukların hepsi genç... Yarın bir gün para kazanıp şöhret olduklarında gitmek isteyebilirler. Bu anlamda bir sözleşme yapıyor musunuz?

- Ona tedbir olacak bir sözleşmemiz var. Ama diyelim ki dışarıdan bir yapımcı geldi, teklif yaptı, o çocuğun da gönlü gitmek istiyorsa gidecektir. Buna engel olamayız. Zaten bu 18 yıllık bir sözleşmeyle de olacak bir durum değildir. Hepsiyle içimizde özel, duygusal bir anlaşmamız var. Herhangi bir sebepten dolayı giden olacaktır ama bizim her zaman gönül bağımız devam eder.

Yani herhangi bir yapım firması, Mutfak oyuncusunu kendi projesinde oynatmak isterse önce gelip sizden izin alacak. Ama size herhangi bir ücret ödemeyecek.

- Evet, öyle. Ama benden habersiz gidip bir projeye imza atmak ihraç sebebidir. Böyle ihraçlar da olmuştur. Biz buna ihraç demiyoruz da mezuniyet diyoruz. Yani bizde bu anlamda asla asabiyet yoktur.

0 yorum:

Yorum Gönder