Çok Güzel Hareketler Bunlar'da İzdiham

14 Ekim 2008 Salı ·

Mersin'de BKM oyuncularının sergilediği 'Çok Güzel Hareketler Bunlar' adlı oyunu izlemeye gelenler az kalsın eziliyordu. Bin kişilik salona 10 bin kişi girmeye çalışınca çok da güzel olmayan hareketler çıktı ortaya... Gösterinin yapılacağı salonun havalandırma sistemi devre dışı kaldı, kadın ve çocuklar ezilme tehlikesi atlattı.

Mersin’de BKM oyuncularının gösterisinin olduğu bin kişi kapasiteli salona yaklaşık 10 bin kişi girmek isteyince büyük izdiham yaşandı. Gösterinin yapılacağı salonun havalandırma sistemi devre dışı kaldı, kadın ve çocuklar ezilme tehlikesi atlattı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ‘Uluslararası Mersin Festivali’ kapsamında, Kongre ve Sergi Sarayı’nda BKM Mutfak Oyuncuları’nın ücretsiz gösterisi programda yer aldı. ‘Çok Güzel Hareketler Bunlar’ adlı tiyatro oyununun ücretsiz olduğu haberini alan yaklaşık 10 bin kişi dün akşam saat 17.00’den itibaren salona akın edince büyük izdiham yaşandı. Saat 20.30’da başlayacağı açıklanan etkinliğe katılmak üzere akın edenler, Kongre ve Sergi Salonu önünde toplandı. Aralarında gençlerin ve küçük çocukların çoğunlukta olduğu tiyatro severler, yaklaşık 3,5 saatlik bir bekleyişin ardından içeriye alınmaya başlandı. Ancak, yoğun ilgi nedeniyle yaşanan izdiham yüzünden kapılar yeniden kapatıldı.

ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Kapanan kapılar yarım saat sonra tekrar açılınca, bu durum izdihamın artmasına neden oldu. Polis ve özel güvenlik ekipleri kalabalığa müdahale etmekte zorlandı. Yaşanan izdiham nedeniyle de ortalık savaş alanına döndü. Kadın ve çocuklar ezilme tehlikesi yaşadı. Kiminin ayakkabısı ayağından çıktı, kiminin gözlük camı kırıldı. Bayılanlar ise arkadaşlarının kucağında sakin bir yere çekilerek ilk müdahalesi yapıldı.

NEFES ALMAK BİLE İMKANSIZDI

Bin kişilik salona yaklaşık binlerce kişi alındı. Havalandırma sistemi çöken salonda nefes almak da güçleşti. Salona girenler geri çıktı, dışarıda bulunanlar ise içeriye girmeye çalıştı. Yaşanılanlara tepki gösteren vatandaşlar, durumu, ‘rezalet’ olarak yorumladı. Vatandaşlar organizasyon bozukluğunu eleştirdi.


Etkinlik saatinden yarım saat önce sahne alan BKM Mutfak Oyuncuları ise, ‘Çok Güzel Hareketler Bunlar’ adlı tiyatro oyununu sahneledi. Oyun öncesinde de terör saldırılarında hayatını kaybedenler anıldı, ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’ sloganları atıldı.

5 yorum:

Adsız dedi ki...
12 Ocak 2009 05:23  

rezillik yani neden mersin???de balıkesir deil lütfen burayada gelin özellikle ouzhanı eseri şahini bekliyoruzzzz ama lütfen ouzhan warken zeynep şahin warken burcu wede eser warken ayça olmasınn(bnce gyt açıklayıcııııı)!!

Adsız dedi ki...
12 Ocak 2009 05:26  

çok güzel hareketleri çoook sewiorum msnlerini nasıl bulabilirim sizden cewap bekliyorum ....

Adsız dedi ki...
12 Ocak 2009 05:28  

balıkesirde mewcut olan salih tozan tiyatrosuna da geliiin lütttfennnn

Adsız dedi ki...
22 Ocak 2009 01:22  

cokkk gzldii izdiham olmasa dahada gzl olucaktı..yine gelicekler subatta :):) buyrun gelin mersin sizi coookkk seviyooo .. =)

Adsız dedi ki...
5 Temmuz 2009 13:46  

Çok güzel hareketler bunları çok seviyorum çok komik ,çok eğleniyorum en çok oyunculardan oğusan koçu seviyorum çok eğlendiriyo lütfen sezon finali erken bitsin .:)

Yorum Gönder