Çok güzel hareketler bunlar

19 Mart 2009 Perşembe ·

Yılmaz Erdoğan’ın “Otogargara” isimli oyununu sahneleyen Tatvan Tiyatro Topluluğu, elde ettikleri gelirin tamamını kanser hastası olan Medeni Altun’a bağışlayarak “Çok güzel hareket budur” dedirtti

Bitlis'in Tatvan ilçesinde faaliyet gösteren Tatvan Tiyatro Topluluğu, Yılmaz Erdoğan'ın "Otogargara" isimli oyununu sahnelediler. Gençler oyunun tüm gelirlerini 45 yaşındaki kanser hastası Medeni Altun'un ailesine bağışladılar. Oyunun son tiradında, "Üzülme anne üzülme, belki başka bir zamanda, belki kavgasız bir dünyada, belki başka bir hayatta senin yüzünle gülen bir çocuk olurum" cümlesiyle perdeyi kapatan oyuncular hep bir ağızdan "Bu ailemizin yüzünün gülmesini başka bir hayata bırakmayalım" dediler.
Tiyatro yapmaktaki amaçlarının sadece güldürmek olmadığını, aynı zamanda sosyal sorumluluklarının da farkında olduklarını dile getiren yönetmen Recep İdikurt, "Bütün sanat dallarında olduğu gibi tiyatroda da ana amaçlardan biri toplumsal sorunlara dikkat çekmek, bu sorunların çözümü ve tekrarının olmaması için insanların bilinçlenmesine yardımcı olmak gerekliliğidir. Biz de bu gerekliliği yerine getirdik" dedi.

İhtiyaçlarını komşuları karşılıyor
Tiyatro grubunun gelirlerini bağışladığı kansen hastası Medeni Altun ve ailesinin durumu ise içler acısı. 45 yaşındaki baba dört yıldır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji servisinde kanser tedavisi görüyor. 15 günde bir Diyarbakır'a gidip gelmek zorunda kalan ve kira, su ve elektrik masrafları akrabaları tarafından karşılanan ailenin gıda ihtiyacını ise komşuları karşılıyor. Ailenin büyük kızı Hicran ise maddi imkânsızlıklardan dolayı okulu bırakmak zorunda kalmış. Ailenin en büyük çocuğu olduğu için ilk o bırakmış okulu, sonra küçük kardeşi. Beş çocuklu ailenin diğer üç çocuğu ise baba Medeni Altun'un amcasının öğretmen oğlu tarafından okutuluyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Son 5 Yazı

Online Sayısı