Gerçeği geldi!

27 Haziran 2009 Cumartesi ·

Kanal D Ana Haber’de, Çok Güzel Hareketler Bunlar’ın Birand’ını bir şok bekliyor

“Çok Güzel Hareketler Bunlar”, bu pazar akşamı sürprizlerle dolu sezon finali bölümü ile ekrana geliyor.

Kanal D Ana Haber’de, Çok Güzel Hareketler Bunlar’ın Birand’ını bir şok bekliyor. O muhabirleriyle canlı bağlantı yapmaya çalışırken, stüdyoya gerçek Birand geliyor! Okulların kapanması nedeniyle görüşemeyecek olan Boğaç ve Pelin bu hasrete nasıl dayanacaklarını bilmiyorlar. Elbette bir çözüm yolu bulacaklar! Ve BKM sahnesinde, bir olay yeri! İndirime giren bir mağaza, kadınların saldırısı ile savaş alanına dönecek. Mağaza sahibi ve çalışanlar kendini kaybetmiş kadınlarla baş edemeyince olaya özel timler müdahale edecek!

Oğlunu kırmızı noktalı program izlerken yakalayan babanın paniği ve arkadaşları vasıtasıyla bir kızla buluşan gencin yaşadığı ikilem de sezon finalinin skeçleri arasında.

Hıyarlı Baba ve Havuçlu Anne de elbette sezon finalinde seyirciyle umulmadık bir şekilde vedalaşıyor! İlişkilerini yoluna koymak isteyen Hıyarlı Baba ve Havuçlu Anne evlilik terapisine gidiyor! Terapist ne kadar uğraşsa bir ilerleme kaydedemezken, Hıyarlı Baba umulmadık bir şekilde Havuçlu Anne’nin ithamlarından fazlasıyla etkileniyor ve kriz geçiriyor!

Ve BKM Mutfak Oyuncuları’nın karne heyecanı! Yılmaz Erdoğan oyunculara karnelerini verirken, ustalardan Demek Akbağ da sahnede ona eşlik ediyor.

1 yorum:

Adsız dedi ki...
14 Ağustos 2009 00:16  

Yılmaz Erdoğan'a 'tuvalette' protesto

Ünlü tiyatro sanatçısı Yılmaz Erdoğan'ın, "Kanadı Kırık Güvercinden Mektup" adlı yazısı, Balıkesir'in Edremit ilçesinde Türkiye Kamu-Sen tarafından protesto edildi.
Güncelleme:14 Ağustos 2009 07:50
Yorum Yaz
Yazdır
Eksenim'e Ekle
Facebook
Twitter
Del.icio.us
Arkadaşına gönder
RSS
SMS Servisi
Stumbleupon
Friendfeed
Digg

Sanatçının posterleri umumi bir tuvaletten başlanarak halka açık bütün alanlara asıldı. Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilcisi Hüseyin Yurdakul, Türk Eğitim-Sen Balıkesir 2 No'lu Şube Başkanı Süleyman Demir ve sendikacılarla birlikte, Edremit ilçesindeki Faruk Serpil Parkı'nda bulunan umuma açık tuvalet binası önünde basın açıklaması yaptı. Yurdakul, Yılmaz Erdoğan'ın kamuoyu ile paylaştığı, 'Kanadı Kırık Güvercinden Mektup' adlı yazısını, kamu çalışanları ve sendika üyeleri adına protesto etti. Başkan Hüseyin Yurdakul, üzerlerinde Yılmaz Erdoğan'ın fotoğrafı ve "Yılmaz Erdoğan PKK'lılara, 'şehit' diyor. Yılmaz Erdoğan, bak seni bu ülkede kaç kişi kınayacak" yazısı bulunan posterleri tuvaletin duvarlarına yapıştırdı.

Yurdakul, "Yılmaz Erdoğan, yazdığı bu yazıyla Türkiye'deki Kürt açılımına ve barışa katkıda bulunduğunu iddia ediyor. Biz de bu mektubu okuduk. Dünyanın en adi silahının mayın olduğunu iddia ediyor. Bu doğrudur. Ama bu mayınları Türkiye Cumhuriyeti'nin dağ yollarına kimlerin döşediğini de unutmamasını rica ediyoruz. Bu mayınlara basarak şehit olanların da bizim Mehmetçiklerimiz olduğunu yazmasını isterdik. Yazgı, iki kardeşin birini kışlaya, birini dağa gönderdi diyor. Bu ne biçim bir yazgıdır? Vatana, bayrağa ihanet etmek, askere kurşun sıkmak için dağlara çıkmak yazgı mıdır? Yılmaz Erdoğan sanatsal bir dille eleştiriler yapmış. Bu Türk milletine ve bu ülkenin ekmeğini yiyen insanlara yapılmış bir hakarettir. Gel 30 bin şehit anasının yüreklerine sen su serp" dedi.

Yılmaz Erdoğan'ın bir savaştan bahsettiğini, savaşın iki ülke arasında olacağını belirten Yurdakul, "Dağa çıkanları gerilla olarak tanımlıyor. Gerilla, APO'dur. Bu kavramların birbirine karıştırılmasına, milletin beyninin bulandırılmasına biz Türkiye Kamu-Sen olarak müsaade etmiyoruz. Sanatçıya sesleniyoruz: Trilyonlar kazanıyorsunuz bu ülkede. Bu yazdığınız, kurt postuna saklı kurt timsali, çok tehlikelidir. Siz başta olmak üzere, lütfen bu ülkenin birlik ve beraberliğiyle oynamayın. Kavramları iyi kullanın. Türkiye Kamu-Sen olarak tüm şehit anaları başta olmak üzere tüm vatandaşlarımıza sesleniyoruz: Yılmaz Erdoğan'a tepkinizi koyun. Kürt açılımı adı altında, bu ülkede Türk bayrağı altında kurşun yiyenle bunu savunan askere, polise, imama, öğretmene, memura kurşun sıkanın bir tutulmasını artık lanetliyoruz. Yazıklar olsun. Madem ki bu insanlar bir tutulacaktı, neden bu kadar insanımız şehit oldu? Niye bu çocuklar öksüz kaldı, hanımları dul kaldı? Bu kadar ucuz muydu?" diye sordu.

Yılmaz Erdoğan'ı kınayan Yurdakul, "Dağdaki eşkıyanın ailesine maaş bağlanacakmış. Bu ne rezilliktir? Bu ne biçim bir açılımdır? Yılmaz Erdoğan'ın bu muhteşem mektubundan dolayı da posterlerini Edremit'in değişik yerlerine asarak kendisine buradan çok manalı bir mesaj vermek istiyoruz. Sanatçımızın bu yanlış yoldan bir an önce vazgeçerek gerçekleri görmesini diliyorum. Dağda askere kurşun sıkanın adı gerilla değil, haindir. Şehit; vatanı, milleti uğruna canını verene denir. Bu kelimeler lütfen bundan sonra daha düzgün kullanılsın" dedi.

Eylem ve basın açıklaması, Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından da takip edilerek kayıt altına alındı.

Yorum Gönder